Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

(MED) om nya regeringen: "Januariblåsningen"

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Vilhelm Moberg lär en gång ha sagt att ”Socialdemokraterna är ett idéparti med två idéer – att ta makten och att behålla den.” Den fars som nu avslutades i riksdagen efter fyra månader i och med att Stefan Löfven återigen valts till statsminister bekräftar det mer än väl, skriver Per Lindström (MED) i sin debattartikel.

Ett tag såg det ut som Jonas Sjöstedt skulle stå för sina värderingar men han valde att bli dörrmatta. I ett internt brev fantiserar Sjöstedt om sin egen betydelse. Om (S) lägger fram högerförslag lovar han att fälla Löfven, vilket är rent nonsens. Det finns en majoritet i riksdagen för de förslagen och Sjöstedts misstroendeförklaring är bara tomma ord. Ett konstaterande som återkommer flera gånger i brevet har de dock alldeles rätt i ”Det går inte att lita på C och L.”

Att Jan Björklund låter sig luras beror på att han är slut som partiledare. Ska vi tro Dagens Industri var det en ministerpost i regering som var Björklunds mål. Jag blir inte förvånad om Björklund i en nära framtid kommer att få en reträttpost när han lämnar politiken. Kostnaden för Björklunds svek mot både väljare och partimedlemmar är med ganska stor sannolikhet att Liberalerna inte finns kvar i riksdagen efter nästa val.

Att Annie Lööf skulle vara så dum att hon inte förstår att Socialdemokraterna kommer att begrava merparten av den liberala politik som hon påstår sig ha fått igenom verkar orimligt. Vad målet för henne är kommer säkert att visa sig i sinom tid. Det vi i alla fall kan konstatera är att en röst på Liberalerna och Centerpartiet blev en röst på Stefan Löfven – igen.

Det är dags att vakna nu Moderater och Kristdemokrater och inse att kostnaden för er mobbing av Sverigedemokraterna blev Stefan Löfven. Fortsätter ni med det är det bara att gratulera SD till nästa valframgång.

Vi ses i valet 2022 eller kanske rent av före det.

Per Lindström

Ordförande Medborgerlig Samling Skaraborg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel