Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mer än 80 procent vill skrota sommartiden

Sommartid eller icke sommartid. Det är frågan. Men i en ny omfattande undersökning vill över 80 procent av EU-medborgarna att sommartiden ska skrotas.

I slutet av oktober, närmare bestämt söndagen den 28, går vi över från sommartid till vintertid, vilket innebär att vi får en timmes längre sovmorgon. Sverige är dock inte det enda landet som har sommartid i Europa och flera EU-länder har krävt att tidsomställningen ska skrotas, som till exempel Finland, skriver Expressen.

EU-parlamentet har haft frågan uppe på dagordningen och uppmanat EU-kommissionen att utreda frågan ordentligt.

EU-medborgarna har, som i en del av utredningen, svarat på en webbundersökning. Den 16 augusti avslutades webbundersökningen där 4,6 miljoner EU-medborgare deltog. Än har inte resultatet offentliggjorts men mer än 80 procent av de som deltog röstade för att skrota sommartiden och övergå till att bara ha vintertiden.

Om den kommer att skrotas får väl tiden utvisa.