Totalt får grannarna i Lidköping dela på 102 miljoner kronor.

På tisdagsförmiddagen avslöjades nyheten när vinstutdelaren Magdalena Graaf och ett tv-team överraskade några av vinnarna på Mårdvägen i Lidköping och checkar började delas ut.

Första vinnaren som fick besök av Postkodlotteriet på tisdagsförmiddagen var Robert Persson. Hans mamma Anna-Lena Mellander hade lyckats hålla honom hemma på förmiddagen från jobbet på KSAB.

Jag sade att jag hade en överraskning, men det var ju ni som var överraskningen, sade hon till tidningen efter att hennes son fått en guldcheck på 195 404 kronor.

Det är helt sjukt, det är otroligt, sade Robert Persson när han fick sin överraskning. Mellan filmtagningarna började han nästan gråta av lycka.

Hans mamma greps också med i lyckokänslorna, för priset kommer vara till glädje för hela familjen.

Det har kommit till helt rätt ställe, säger Anna-Lena.

Robert Persson har två barn som håller på med go cart, för pengarna kommer barnen få ännu bättre möjlighet att ägna sig sitt stora intresse för carting. En resa med familjen finns också med i planerna nu när de överraskats av Postkodlotteriet.

Det blir roligt för hela familjen, det är något vi gör tillsammans och har så roligt ihop med, säger Robert Persson.

Nästa Lidköpingsbo att överraskas var Ingrid Kanat. Vinstpengarna i guldkuvertet ska hon använda till fritid ihop med familjen. En resa tillsammans där de kan umgås är det hon vill göra. Om hon ska unna sig något själv så blir det ett besök på spa.

Det är tokigt, sa hon när hon öppnade guldkuvertet som visade vinstsumman på 195 404 kronor. Hon konstaterade att det inte var svårt att le för kameran efter att ha fått den storvinsten.

Detta var för övrigt tredje gången som hon vann i Postkodlotteriet, tidigare vann hon en cykel och bok. Nu var vinsten betydligt större.

På tisdagen överraskades omkring åtta vinnare som fick sin garanterade vinst. De har möjlighet att vinna ännu mer i Grannyran på söndag. Tre gånger om året sker Postkodlotteriets Grannyra, en dragning med extra mycket pengar i vinstpotten.

För Lidköpings del kommer 34 miljoner kronor att fördelas mellan lottköparna på postnummer 531 57. Utöver det finns 68 miljoner kronor att dela på för den vinnande postkoden som avslöjas först på söndag på Nya stadens torg.

Oavsett om lottköparna på postnumret fick besök på tisdagen eller inte så har alla alltså chans att vinna ännu mer pengar på söndag då Grannyran drar igång klockan 16.00.

Programledare på torget är Rickard Sjöberg och på plats finns vinstutdelarna Putte Nelsson och Magdalena Graaf. Musikern Jakob Karlberg uppträder på scenen.

Programmet från Lidköpings Grannyra sänds i TV4 fredagen den 21 oktober.