Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Missade blinkers – orsakade olycka

22-åringen färdades på en väg vid Kinne Vedum med tre passagerare. En framförvarande bil med släpkärra blinkar för att den ska svänga vänster in till handelsträdgården. Ytterligare en bil ligger direkt bakom. I det läget väljer 22-åringen att köra om de två framförvarande fordonen. Det slutar i en kollision som får båda bilarna att hamna i diket.

Åklagaren menar att föraren som körde om agerat vårdslöst och inte tagit tillräcklig hänsyn till de omständigheter som rådde på platsen.

I princip stämmer allas intryck av vad som hände, utom på en mycket avgörande punkt – 22-åringen menade att bilen som svängde inte blinkade.

Men det hävdar föraren och passageraren i den påkörda bilen, samt föraren som satt i bilen direkt bakom dem. Skaraborgs tingsrätt konstaterar att 22-åringen förmodligen inte uppfattade detta eftersom han tänkte köra om två bilar samtidigt.

Därför dömer man honom för vårdslöshet i trafik. Straffet blir 40 dagsböter à 270 kronor.