Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misshandel vid busshållplats efter stök på nattbuss

Två personer har anmält att de utsattes för misshandel i samband med en färd med en buss mellan Lidköping och Vara natten mellan lördag och söndag. – En person blev misshandlad och en person som försökte avstyra bråket drabbades också, säger Sara Andersson, stationsbefäl på Lidköpingspolisen.

Misshandeln inträffade när bussen hade stannat och släppt av passagerare i samhället Järpås i Lidköpings kommun vid 03-tiden på natten. Ett okänt antal personer ska där ha hamnat i bråk med varandra och en person försökte gå emellan och avstyra bråket. Enligt uppgifter till polisen kan en av personerna ha blivit sparkad i huvudet.

– De inblandade personerna hade varit i Lidköping på kvällen. Det hade blivit oroligt på bussen och sedan hade det eskalerat till ett bråk när bussen stannade i Järpås, säger Eva Karlsson, jourhavande förundersökningsledare på Skaraborgspolisen.

När polisen anlände till Järpås hade de inblandade personerna lyckats avlägsna sig från platsen.

– Vi kunde dock göra viss spårning om var de kunde ha tagit vägen, säger Eva Karsson.

Polisen kan inte heller säga hur många personer åkte med bussen och därav kan vara möjliga vittnen till händelserna som inträffade.

– En del som ser något sådant blir nyfikna medan andra hellre vill gå därifrån, säger Sara Andersson.