14-åriga My försvann från sin bostad i söndags och dagen därpå, vid 16.30-tiden, anmäldes flickan försvunnen av sina anhöriga.

På tisdagen sattes militär in i sökandet men flickan är fortfarande inte hittat. Polisen har vädjat om hjälp och nu involveras även Missing people i sökandet.

Vi har haft styrkor på plats under natten och ett 30-tal militärer hjälper till i sökandet. Om vädret tillåter kommer vi även att ta in en helikopter, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid Göteborgspolisen.

Idag, fredag, klockan tio startar sökandet och man utgår från Preem, Lundängsgatan, i Götene.

Organisationen uppmanar de som tänker delta i sökandet att ha bra kläder och skor. Gärna lager på lager för att hålla värmen vid kyla. Ett ombyte är också bra att ha med plus matsäck, frukt, choklad, kex eller liknande för att kunna äta något under skallgången. Vatten och något varm att dricka är också bra att ha med.

Polisen har tidigare gått ut med ett signalement på flickan. My är 168 centimeter lång, har långt mörkt hår och var troligen klädd i en svart parkas, luva med pälskrage, ljusgrå byxor, svarta skor och svarta tumvantar när hon försvann.

Vi har fått in en hel del tips efter att vi gick ut med signalementen som vi just nu jobbar med. Men inga konkreta framsteg har gjorts.

Det enda spåret från My är när hon i måndags kväll fotograferades av en stationär övervakningskamera, en åtelkamera, som är till för att fotografera vila djur i skogen och utlöses av rörelser. Bilden togs i ett skogsområde inom gångavstånd från Mys bostad när hon promenerade förbi kameran.

I nuläget finns ingen misstanke om brott, men med tanke på det kalla vädret lägger polisen stora resurser på sökinsatsen.

Vi försöker alltid att göra så mycket vi kan. Med tanke på rådande omständigheter och oron från närstående är försvinnandet högt prioriterat såklart, säger Ulla Brehm, presstalesperson för polisen i region Väst.

Fotnot

LÄS MER: