Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mösseberg: Var skall de som tycker konstsnöspåret är för svårt åka?

Insändarskribenten Bertil ifrågasätter att de enklare skidspåren på Mösseberg skottas och sandas.

När vintern och konstsnötillverkningen är på bra humör är det mycket trevligt att åka skidor på Mösseberg. Det brukar vara bra variation med flera olika skidspår av varierande svårighetsgrad.

Både elitåkare och nybörjare har hittat sin favoritbana här. Tidigare vintrar har vi kunnat se både vuxna och barn som kommer ifrån andra länder där skidåkning ej är möjlig, prova på och lära sig skidåkning på Mösseberg. Tillgången av skidspår i varierande svårighetsgrad är avgörande om man önskar att skidåkning skall vara en bidragande del i en folkhälsoambition.

Därför blir man lite bekymrad när man ser varåt utvecklingen är på väg. De enklare spåren skottas och sandas! Var skall de som tycker konstsnöspåret är för svårt åka?

Konstsnöspåret är fantastiskt bra när det är i sin fulla längd, men man börjar misstänka att konstsnötillverkningen till längdspåren inte alltid prioriteras?

Skall framtidens skidspår bara bestå av konstsnöspåret, borde parkeringen framme vid motionscentret reserveras för skidåkare. Besökare som är på Mösseberg för att vandra, kan lika bra använda någon av de övriga parkeringarna. Som det är nu får många skidåkare parkera längre bort, och bära sin utrustning till skidspåret, eftersom parkeringen vid motionscentret är upptagen av vandrare.

Bertil

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel