Semifinalen mellan Mössebergsskolan 5C och Hällekis skola var den tredje i ordningen. Sedan tidigare har bland annat Vindängens 5A slagit ut Lidåkersskolans 5A från Lidköping.

Det fanns alltså en chans att två lag från Falköping skulle ta sig till semifinal i frågesportsklassikern i Sverige Radio Skaraborg.

Men Mössebergsskolan, som representerades av Hannes Falk och Tuva Molin, fick ganska tidigt kämpa i uppförsbacke. Lagen var visserligen helt jämna efter två frågor, men på den tredje – ja- eller nej-frågorna – var Hällekiselever vassare och gick upp i en tvåpoängsledning, 10–8.

Kvitterade

Mössebergsskolan bet sig visserligen kvar i tävlingen när hela klassen fick delta i tävlingen. Klassen kunde placera ut fem hav på rätt ställe och kvitterade ledningen. Men sedan kom snabbfrågorna. Och där var Hällekis både snabba och duktiga och kunde ta en fempoängsledning, 18–13. Det hjälpte det inte att lagen var jämna under resten av tävlingen. Mössebergsskolan klarade inte av att komma ikapp, även chansen fanns inför den avslutande "Stegen".

– Det var en del svåra frågor, sa Hannes i direktsändningen.

Till slut vann eleverna från Hällekis med 24–19.

Den 4 februari är det Skaraborgsfinal i Vi i femman.

Relaterat till artikeln