Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Möte för regionfullmäktige ställs in

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Västra Götalandsregionen ställer nu in nästa sitt nästa möte för regionfullmäktige, som skulle ske 21 april. Skäl som uppges är att minska smittspridning och risken att fullmäktige inte blir fulltaligt.

Regionfullmäktiges presidium har beslutat att ställa in fullmäktiges sammanträde 21 april, enligt ett pressmeddelande. Att minska risken för smittspridning anges som skäl samt att man vill undvika att ledamöter tvingas meddela förhinder, på grund av sjukdom, nedsatt immunförsvar eller liknande, och därigenom riskera ett ej fulltaligt fullmäktige.

– En annan viktig anledning är också att frigöra utredningsresurser på tjänstemannasidan och politiska resurser för att kunna hantera situationen runt covid-19 inom den närmaste tiden, säger Annika Tännström (M), regionfullmäktiges ordförande i pressmeddelandet.

Det uppges också att beslutet att ställa in mötet togs i samförstånd med partiernas gruppledare och att regionfullmäktiges ledamöter är informerade.

– De beslut som skulle behandlats på mötet kommer istället att behandlas på nästa sammanträde, vilket hålls enligt plan 19 maj, säger Annika Tännström i meddelandet.