25-åringen har länge hävdat att det var två kriminella män som utförde brotten som begicks i juni 2017.

Enligt förundersökningen körde Mullsjöbon fram sin bil till parets bostad. Han hade tidigare fantiserat om att döda andra människor. Varför han väljer att gå in just i deras hus, tejpa för deras luftvägar och skära av deras halsar har aldrig klarlagts. I den omfattande polisutredningen har det inte kommit fram någon koppling mellan 25-åringen och paret.

Ingen koppling

I den omfattande polisutredningen har det inte kommit fram någon koppling mellan offren och gärningsmannen. Paret hittades dagen efter av dottern. Föräldrarna är fastlindade vid köksstolarna, med igentejpade munnar. Vattenkranen står på.

I september 2017 fastnade Mullsjöbon i polisens nät efter att polisen hittat DNA på tejpen från brottsplatsen. De lyckas spåra hans inköp av två olika tejper på Biltema. Han grips i ett radhusområde i Mullsjö.

Dagen efter mordet sjukskriver han sig. Han leker med barnen på grannskapets lekplats och postar bilder i sociala medier.

I tingsrätten hävdar han att det är två tungt kriminella personer, en ”Mattias” och en ”Elias”, som tvingat honom att köra till paret. Att männen beordrat honom att tejpa dem. Hans linje i rättegången var att han lämnade villan innan paret kvävdes.

Trodde inte på honom

Varken tingsrätt eller hovrätt trodde på 25-åringens berättelse. Han dömdes till livstids fängelse. I sitt brev till Expressen skriver han att han är medveten om att “de flesta tidningar” skrivit om honom.

”Men jag har personligen aldrig fått ta del av det nyhetsflödet, skriver mannen.

I brevet skriver han om samtalet han hade med sitt ex två veckor efter domen i hovrätten. Att han brottats mycket med att förstå "varför jag gjorde som jag gjorde".

Mullsjöbon skriver vidare att han ”begick ett brott”, men att han inte vet varför.

”Sen hovrätten har jag mer eller mindre erkänt mig skyldig. Så jag har insett vidden av mitt brott, men jag håller fortfarande på och mentalt reder ut vad som hände i Mantorp.”

”Jag försöker förstå och framför allt så försöker jag lista ut varför jag gjorde som jag gjorde. Det är som någon slags mental spärr. Jag behöver tid att reda ut allt och nu har jag all tid i världen. Det sa jag till mitt ex två veckor efter dom i hovrätten.”

Expressen har varit i kontakt med parets släktingar. En av dem tystnar under tiden som brevet läses upp, och svarar sedan att det inte förändrat något.

Relaterat till artikeln