Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nationella scenen Unga Klara återvänder till Skara

Samarbetet mellan Unga Klara, Skara kommun och Skara skolscen fortsätter. I slutet av februari kommer den nationella scenen tillbaka till Skara med klassrumsteater som ska spelas för alla elever i årskurs fyra.

Unga Klara är Sveriges nationella scen för barn- och unga och har erfarenhet att arbeta fram pjäser utifrån ett barnperspektiv som både berör och svider, sedan 1970-talet. Sista veckan i februari kommer Unga Klara åter med en helt ny pjäs för klassrum av Erik Uddenberg. Den heter Ögonblicket och kommer att spelas för Skaras elever i årskurs 4.

– Det blev en magisk vecka i oktober förra året när Unga Klara besökte oss här. Vi byggde upp en A-scen på Fokus folkets park. Hela veckan blev så bra med totalt sju föreställningar, panelsamtal på biblioteket, samtal och workshops på Skara skolscen för teaterelever och kulturpedagoger. Teater för barn- och unga när den är som bäst, säger kulturchef Åsa Veghed i ett pressmeddelande.

Nyligen var det urpremiär för Unga Klaras nya pjäs Ögonblicket för barn mellan 9-11 år i Stockholm. Pjäsen fick fin kritik i bland annat Dagens Nyheter. Ögonblicket handlar om förmågan till empati som aktiv handling och om civilkurage.

Förutom klassrumsföreställningarna kommer Unga Klaras skådespelare att möta elever från Skara skolscen i en tvådagars workshop, se Ögonblicket och ha tid att prata med skådespelarna runt arbetet med föreställningen.

– Det är en ren lyx för oss i Skara att Unga Klara vill och väljer att samarbeta med oss. Det är ”världslandslaget” i teater som kommer på besök, säger Robert Pukitis på Skara skolscen.