Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nej till skoluniform

Inför inte skoluniform, det är fel sätt att lösa samhällsproblemen på!

Under den senaste tiden har det varit mycket snack och debatter om att införa skoluniform eller inte.

Jag anser att skoluniform inte är en lösning på att minska mobbningen eller att radera klasskillnaderna i skolan eftersom att vi har ju sett i andra länder som i USA eller England där mobbning och klasskillnader förekommer även fast att man har skoluniformer.

Visst, skoluniform kan göra så att man slipper köpa massa dyra kläder och man kan lägga pengarna på annat roligt men vad händer med den personliga identiteten? Ska man behöva bli mobbad för sina kläder i stället för att förskolan tar tag i det i tidig ålder?

Jag tycker att det är rent ut sagt för jävligt med alla dessa krav som ställs på dagens ungdomar att man ska se ut på ett visst sätt och att man ska vara ”perfekt”. Vi måste få stopp på detta spektakel och vi ska inte behöva införa skoluniform för att lösa problemen, vi måste tillsammans lösa detta genom att jobba mer med gemenskap och utanförskap i skolan eller att vi tar till med andra åtgärder.

Skoluniform är inte lösningen utan bara ett dumt förslag. Vad är det som kommer hända härnäst om inte mobbningen slutar? Ska vi införa skolfrisyr också? Ska det bli som i Nordkorea där man får välja mellan tre olika frisyrer?

Det tycker i alla fall inte jag och därför uppmanar jag er andra att tänka till. Är skoluniform verkligen slutet på klasskillnader och mobbning i skolan eller kan vi tillsammans som starka individer lösa detta, tillsammans?

Gubbgrinig tonåring

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel