De står med var sitt glas i handen och smuttar på drycken i.

Vi var på mässan i fjol också, men då var vi på lördagen. I är valde vi att gå på fredagen och det är inte alls lika trångt och lättare att prata med varandra, konstaterar de.

Båda gillar arrangemanget, inte minst för möjligheten att prova dyra sorter för en mindre slant och därmed kunna hitta en favorit utan att behöva betala fullpris för en flaska på Systembolaget.

Då chansar man ju inte, menar Matthias Röding.

Öl- och whiskymässan hålls på Valhall i Skövde kulturhus för tredje året. Ett 30-tal utställare medverkar. Besökarna kan botanisera bland olika sorters whisky, vodka, rom och öl eller smaka på olika delikatesser.

Vi har fler mikrobryggerier i år och fler lokala utställare, det är roligt. Vi gör ju det här för att pusha för de små, lokala bryggerierna, menar arrangören Albert Khalaf på Restaurang Sällskapet.

Mikrobryggerierna har ökat stort under de tre år mässan varit igång. När vi började 2016 fanns det 200 i landet, nu är det över 500, konstaterar Bengt Carlsson från föreningen Maltdryckernas vänner, som är medarrangör av mässan.

En av de lokala utställarna på plats är Qvänum Mat & Malt.

Vi har fått frågan tidigare, men det har krockat med andra mässor och så. Nu tyckte vi att det var dags, säger Håkan Augustsson.

Flera av utställarna är dock återvändare, precis som besökarna.

Det är tredje året vi är här. Det är ett bra tillfälle att få provsmaka olika sorter innan du köper det, säger Jan Fredriksson.

Han har kommit till mässan tillsammans med vännerna Lenny Mogren och Anders Ahlström.

Jag hade sett ut den här sorten innan, säger Lenny Mogren och doftar på den ljust bärnstensfärgade drycken i glaset.

Den var god, pärlar lite på tungan, inflikar han sedan.

De tre vännerna ingår i ett whiskygäng som brukar träffas då och då, äta något gott och prova en ny sort.

Det är väldigt kul att det finns flera svenska bolag här, konstaterar de.

De, liksom många andra, besökare var nöjda med mässan.

Det är jättetrevligt. Du träffar olika människor och det finns mycket gott, säger Maarit Carrington och får medhåll av väninnan Anneli Evertsson.

Det är perfekt för en livsnjutare.