Genom åren har paret Lindgren byggt upp Cesarstugan till den anläggning den är idag. Förutom restaurangen har de lagt till ett gårdsbageri, en teatersalong, en gårdsbutik och "Bondens år", en utställning som gestaltar Falbygdens jordbruk under tidigt 1900-tal.

Utställningen tog fem år att bygga upp och den har visat sig vara väldigt uppskattad av våra besökare, berättar Stig Martin Lindgren för Falköpings Tidning.

Planerna på att sälja har funnits länge, men för Stig Martin och Britt-Marie betyder det mycket att verksamheten lämnas över till någon som är villig att jobba vidare med samma vision och samma anda som de själva gjort.

För oss är det viktigt att det kommer finnas kvar, pengar är inte lika viktigt, förklarar Stig Martin.

De nya ägarna är Christian och Emma Schmeikal från Alingsås och Emmas mamma Christina Mosslund Sjöberg. De flyttar in i slutet i juli.

Vi värdesätter verkligen allt som Stig Martin och Britt-Marie har byggt upp här och är mycket medvetna om Cesarstugans betydelse för kommunen. Vi vill fortsätta i samma anda som förr, berättar Christian Schmeikal.

I höst öppnar familjen Schmeikal dörrarna till Cesarstugan för sitt första arrangemang under Konstnatten 2017, då tre konstnärer ställer ut. Framöver finns även planer att starta en caféverksamhet och självklart Cesarstugans klassiska julbord.

Vi känner oss lyckligt lottade som fått chansen att ta över Cesarstugan. Vi ser så mycket fram emot att få dra igång på riktigt, sammanfattar Christian Schmeikal.

Läs hela artikeln här: