Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny vattenrutschbana unik i Europa

Nästa år kommer det att finnas en ny vattenrutschbana på Skara Sommarland. I den åker man två och två i ringar i en 210 meter lång bana. Banan blir den första i sitt slag i Europa, enligt ett pressmeddelande från Skara Sommarland.

Vattenrutschbanan har fått namnet Waka Waka och åkturen kan, enligt pressmeddelandet, liknas vid skidåkning, där man tar ut skären i en sväng och där man vid varje sväng får en fartkick. Man färdas två och två i ringar i en 210 meter lång tub. På fyra ställen hamnar man på en tallriksformad öppen yta som ger en fartökning in i nästa del av attraktionen.

Waka Waka tillverkas av det kanadensiska företaget ProSlide. Motsvarande attraktion finns i dag på Kanarieöarna, men detta blir den första i sitt slag i Europa. Det första spadtaget till attraktionen tas så fort Skara Sommarland stänger för säsongen och attraktionen har premiär när parken öppnar igen i juni 2019.

Med Waka Waka kommer Skara Sommarland ha de två längsta vattenrutschbanorna i Skandinavien, där befintliga Nyagara är längst med sina 259 meter. Waka Waka kommer att finnas i vattenparken. Man startar ovanför Nyagara bredvid Big Drop och landar i närheten av vågpoolen.

– Vi är jättestolta och glada över att vi kan satsa ytterligare på Skara Sommarland och ta parken vidare in i framtiden, säger Janne Nilsson, vd på Skara Sommarland.

2018 ser ut att bli ett rekordår på Skara Sommarland. Med 10 dagar kvar av säsongen har 300 000 besökare kommit till parken.