Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt banrekord i alla kategorier under söndagen – så var V75 med Stochampionatet

Hemmahästen Southwind Feji satte nytt banrekord för femåriga och äldre ston på lördagen. Knappt ett dygn senare hade Double Exposure slagit det med ett monsterlopp – som slog banrekordet i samtliga kategorier. Det var en av flera höjdpunkter under Stochampionatsdagen på Axevalla.

Söndagens V75 fick alltså en imponerande start, när favoriten Double Exposure slog till med ett fint lopp i avdelning ett. Från dödens lyckades hon, med Örjan Kihlström i sulkyn, slå banrekordet i alla kategorier med tiden 1:10,0.

– Jag har tyckt jättemycket om henne hela tiden. Hon är en underbar individ och visade att hon är väldigt bra, sade Örjan Kihlström i vinnarintervjun.

Cobourg Hannover, med Niclas Benzon, vann från ledning i avdelning två innan Ferrari Sisu, med Adrian Kolgjini, överraskade många genom att vinna avdelning tre. Därefter tog The Real Star, med Carl Johan Jepson, hem segern strax före André Eklundhs Cargo Door i avdelning fyra.

TV/BILDEXTRA: Beridna högvakten och bilar på banan när Stochampionatet invigdes

LÄS OCKSÅ: Travlegendarerna samlades för 50:e Stochampionatet

Sedan var det Björn Goop som skulle glänsa. Först genom att vinna avdelning fem med Maharani De Baroda, och sedan framför allt i Stochampionatet. Mellby Free tog hem segern, och Björn Goop sitt tredje Stochampionat, när flera andra favoriter galopperat.

V75 avslutades sedan med att Veijo Heiskanen vann med Kindy Cane.

8 268 åskådare hade tagit sig till Axevalla för den avslutande dagen på Trippeltravet. Knappa 1 000 färre än 2017.

LÄS OCKSÅ: Tredje Stochampionatssegern för Goop – vann med Mellby Free när andra galopperade

LÄS OCKSÅ: Hedberg jublade när hemmahästen slog Axevallas banrekord: "Sjukt häftigt"