Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skövdesonen Oscar Wendt stannar i Tyskland

Vänsterbacken Oscar Wendt tänker inte återvända till fotbollsallsvenskan än. Tyska Borussia Mönchengladbach har förlängt kontraktet med 34-åringen fram till nästa sommar.

"Oscar Wendt stannar i Borussia ytterligare ett år. Det fanns ingen klausul, vi bestämde oss bara för att förlänga hans kontrakt", säger Borussia Mönchengladbachs sportchef på en presskonferens, enligt klubbens Twitterkonto.

Wendt fick allt som oftast starta för Mönchengladbach innan coronakrisen stoppade allt spel i mars. Sedan Bundesliga nyligen återupptagits har han bara tagit plats i startelvan i en av fyra matcher. Men tränaren Marco Rose har ett gott öga till svensken.

– Han har mycket rutin. Det är en smart fotbollsspelare och en fantastisk kille. Att förlänga hans kontrakt med ett år var bara logiskt, säger Rose.