Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ezelius får topposition i riksdagen: "Ett stort ansvar”

Erik Ezelius fortsätter få prestigefyllda uppdrag. I veckan valdes tidaholmaren till vice gruppledare för den socialdemokratiska riksdagsgruppen. – Det är självklart väldigt hedrande, säger han.

Erik Ezelius, ordförande för kommunfullmäktige i Tidaholm och ordförande för Socialdemokraterna i Tidaholm, fick en plats i konstitutionsutskottet efter höstens val får nu ett nytt prestigefullt uppdrag. Vid tisdagens gruppmöte med den socialdemokratiska riksdagsgruppen valdes Erik Ezelius, Tidaholm, till vice gruppledare för Socialdemokraterna i riksdagen, skriver partiet i ett pressmeddelande.

– Det är självklart väldigt hedrande att bli vald som vice gruppledare för riksdagens största partigrupp, säger Erik i pressmeddelandet och fortsätter:

– Samtidigt är det ett stort ansvar. Vi har en stor riksdagsgrupp och då är delaktighet och förankring oerhört viktiga frågor, inte minst då vi också har regeringsmakten.

Fyra år i riksdagen

Annelie Karlsson, riksdagsledamot från Skåne, är gruppledare. Tillsammans med Erik Ezelius ska hon nu leda gruppens arbete i riksdagen.

Erik har varit riksdagsledamot i fyra år. Mellan 2014 och 2018 var han talmansersättare för Urban Ahlin. Att han nu blir vald till vice gruppledare kan ses som ett bevis på att tidaholmaren under de fyra åren skapat sig ett starkt förtroende bland sina riksdagskollegor.

– Jag blev lite överraskad då jag fick frågan och fick fundera en stund innan jag valde att acceptera nomineringen. Det är otroligt hedrande, som sagt, och det ska bli både spännande och lärorikt att ta sig an denna uppgift, avslutar Erik Ezelius.