Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ökar öppettiderna för corona: "Står och stoppar övriga från att komma in"

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Flera matbutiker i Skövde har nu utökat sina öppettider av hänsyn till äldre och övriga personer som tillhör riskgruppen. De kan nu handla utan att utsätta sig för vare sig större folkmassor eller potentiell smitta.

Det var under föregående vecka som efterfrågningarna började regna, både från privatpersoner och föreningar. Stamkunder ville erbjudas möjligheten att kunna fortsätta handla på sin vanliga matbutik, utan att försätta sig själva i situationer likvärdiga med risk. Eftersom Folkhälsomyndigheten uppmanar äldre likväl som andra personer i riskgruppen att i största möjliga mån begränsa sin kontakt med andra, har deras möjligheter att hantera vardagliga inköp begränsats markant.

– Vi vill tillgodose äldre och ytterligare som tillhör riskgruppen så nu erbjuds dem en möjlighet att handla ostört, berättar Magnus Friberg, Handlare Ica Nära Norrmalm.

Som svar på önskemålen slog Ica Nära och Ica Kvantum under föregående fredag upp sina dörrar särskilt för den identifierade riskgruppen. Nu har Hemköp i centrum också hoppat på tåget. Korrigeringen har hittills varit mycket uppskattad och inte orsakat störningar av övriga kunder. Specificeringen kommer heller inte att påverka mängden öppna timmar för övriga besökare, istället utökar butikerna med 30, respektive 45 minuter under morgonen.

– De utökade öppettiderna är endast till för identifierad riskgrupp, vi står och stoppar övriga från att komma in. Det har än så länge fungerat bra, vi möts av väldigt positiv kritik, förklarar Hemköps butikschef Henrik Hermansson.

– I morse hade vi ett antal glada seniorer som kunde handla ostört i en tom butik. Vi planerar att ha begränsat med personal under det här tillfällena, för att de ska möta så få personer som möjligt, fortsätter han.

Samtliga butiker planerar att fortgå med sina kompletterande tider förutsatt att de läge och rekommendationer som råder fortsätter.

– Vi håller dagliga avstämningar där vi utvärderingar hur det fungerar och jämför med de råd som kommer från Folkhälsomyndigheten. Läget förändras ju och vi handlar utefter det, berättar Sofia Andersson, Ställföreträdande handlare på Kvantum.

Följande tider gäller tills vidare:

Ica Nära Norrmalm: Mån-fre, 07.30-08.00

Ica Kvantum: Mån-fre, 06.15-07.00

Hemköp centrum: Mån-fre 06.30-07.15

Lidl Skövde: Varje onsdag och lördag mellan 07:00 - 08:00

Sörboden Värsås: Kunder i riskgrupp hänvisas till dörr på baksidan och kan lämna sin inköpslista till oss så hjälper vi till med inköpet medan kunden kan vänta utomhus.

Vad gäller i din butik? Meja gärna [email protected] så kan vi komplettera listan.