Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olinsgymnasiet skickar hem sina elever

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

Olinsgymnasiet i Skara välkomnar regeringens besked att gymnasieskolor ska hållas stängda för undervisning för att hindra spridningen av coronaviruset. – Det kom inte som en överraskning, jag har snarare väntat på det, säger skolans huvudman.

På tisdagsförmiddagen kom regeringens besked där de uppmanar gymnasiet, komvux, yrkeshögskola och universitet att hålla stängt. Undervisning ska ske på distans från onsdagen.

På Olinsgymnasiet i Skara kom beskedet inte så någon överraskning.

– Vi har förberett oss för det här ett tag och vi är redo att omstrukturera vår verksamhet från och med i morgon, säger skolans huvudman Kristian Wejshag.

Olinsgymnasiet har redan förberett hur en distansundervisning ska kunna ske och för vilka ämnen det kommer att fungera på ett bra sätt.

– Vissa ämnen är enkla att jobba med som distansundervisning. Andra som viss musikundervisning får flyttas fram, exempelvis sådant som bygger på samspel blir komplexare, säger Wejshag.

Eftersom Olinsgymnasiet är en mindre gymnasieskola så har de också lättare att anpassa sig till det rådande läget tror Wejshag.

– I ett sådant här fall är det den en fördel att vara en liten enhet. Vi har frekvent kunnat föra en dialog med både elever och personal.

Från och med onsdags så stängs alltså Olinsgymnasiet, men många av skolans elever bor också i Skara på internatet, därför tror Wejshag att det är rimligt att säga att en del blir kvar några dagar.

– Vi slänger inte ut någon utan ser nu till att långsamt och säkert hjälpa alla att komma hem under de kommande dagarna. Mitt mål är att alla ska finnas i sin hemmiljö efter den här veckans slut.

Hur länge skolan kommer att vara stängd vet han inte i dagsläget.

– Det är inte alls omöjligt att det handlar om terminen ut. Men även det klarar vi, vi är förberedda.

Det som däremot oroar Kristian Wejshag om det skulle bli så, är att studenternas firande då skulle bli inställt.

– Fast det blir en senare fråga. Vi hoppas att det ska ha lugnat ned sig innan för det vore ju fruktansvärt tråkigt. Men vi tar det vecka för vecka nu, så får vi se hur det utvecklas.

Läs mer: