Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öppet hus för dem som vill veta mer

Ansökningsperioden till högskolor och universitet är inledd. Då bjöd Högskolan i Skövde in till öppet hus på lördagen för att visa upp sitt utbud för eventuellt blivande studenter.

Aktiviteterna på högskolan pågick under tre timmar vid lunchtid på lördagen. Runt om i de olika byggnaderna på campus fanns lärare och studenter som var redo att berätta mer om de olika programmen och kurserna som finns att söka.

Man kunde även gå en rundvandring eller lyssna på föredrag av studievägledare om olika företeelser. Dessutom fanns studentkåren på plats för att svara på frågor, liksom studentbostadskoordinatorn och representanter för Skövdebostäder.

– Syftet är att man ska få möjlighet att få reda på hur studentlivet fungerar och vad man kan förvänta sig om man vill börja plugga, berättar kommunikatören Anna Moläng Lööf.

Från sin plats vid informationsdisken i foajén i G-huset kunde hon konstatera att det mesta hade flutit på bra.

– Mitt intryck är att det varit en hel del folk här. Vi har också haft långväga gäster från bland annat Skåne, Dalarna, Stockholmsområdet och Gävle, berättar Anna.

– Uppenbarligen har vi lyckats få ut informationen om arrangemanget vilket är jätteroligt. Sen är det självklart viktigt att vi får besök även från närliggande region.

Till den senare kategorin hörde Jessica Borg från Mariestad och Selma Broo från Skövde. Båda går sista året på Vadsbogymnasiets estetprogram inriktning teater och gjorde sällskap till HiS den här dagen.

Framför allt ville de veta mer om högskolans program i spelutveckling, för att se om det är något som kan passa dem.

– Jag är intresserad av programmering och vill se hur kurserna ser ut, förklarar Selma.

– Jag för min del är mer inne på gamewriting, att skriva storys till spelen och dialoger till karaktärerna, säger Jessica.

Har det ni fått reda på i dag motsvarat era förväntningar då?

– Ja det tycker jag, jag har blivit lite mer taggad, säger Jessica.

– När man får se vad de gör vill man gärna komma igång och göra det själv. Det blir också mer konkret när man ser det i verkligheten än att läsa information på nätet, säger Selma.

Vet ni redan nu att det här är det ni vill jobba med?

– Inte helt och hållet ännu, men just nu är det förstavalet på min lista, säger Jessica.

– Det är det hos mig också. Sen kan det ändra sig. Det är mycket som kan hända innan man bestämmer sig för vad man ska göra, säger Selma.

Troligen kommer ingen av dem att söka till höstens antagning. Båda siktar istället på att försöka jobba och tjäna lite egna pengar först och vill gärna resa lite innan de sätter sig på skolbänken igen.

Sen ser de heller inte att den här utbildningen blir den sista de går i livet.

– I dag känns det som man kan ändra sig flera gånger och ge sig på nya utbildningar vartefter som man tröttnar eller vill göra något nytt, säger Selma.

– För min del tänker jag att man kan börjar med en sådan här utbildning och sedan jobba inom branschen ett tag. Skulle man sen ändrar sig kan man gå in på något annat, men har ändå något att falla tillbaka på om det andra inte skulle fungera, säger Jessica.

Bland dem som berättade om sin utbildning fanns Carl-William Bernulf, som går första året på programmet Dataspelsutveckling ljud/musik.

Tillsammans med ett antal kurskamrater befann han sig i ett klassrum, där besökarna kunde testa ett spel, som Carl-Willliam och hans kollegor just nu jobbar med i kursen Spelprojekt 1.

De som testat fick sedan ge omdömen som studenterna tar med sig tillbaka och utvärderar i syfte att använda informationen för att utveckla sitt spel ytterligare.

– Besökarna får se hur våra spel ser ut och hur vi jobbar, samtidigt som vi får feedback på våra spel

– Det har varit mycket folk. Först trodde att det skulle räcka med fyra datorer, men sen fick vi starta upp alla vi hade i hela salen, säger Carl-William.

Själv började han på högskolan i höstas och kan bekräfta att programmet är populärt.

– Jag kom in på tredje försöket och då har jag helat tiden haft behörigheten, säger Carl-William Bernulf.