Utspelen från Storvreta har gett eko i superligan.

Nu vill Jesper Axell se ett slut på efterspelet – ”pajkastningen”, som han uttrycker det – i media.

– Storvreta blottar sin okunskap till den här som vi har kommit överens om. Det är mycket lögner och uttalanden, säger Axell bestämt.

Johan Nygårdh har när lagen möttes gångna helgen menat att tacklingen på Alexander Rudd var en olyckshändelse, något han står fast vid.

– Jag har inte haft någon kontakt med Rudd personligen, men jag hoppas verkligen han repar sig och kan medverka i VM. Han är en viktig spelare för landslaget och det hade varit väldigt tråkigt om han inte kan medverka på grund av smällen, säger Nygårdh.

Någon anmälan från domarhåll kom aldrig efter matchen, något Storvreta var kritiska till och därför tog man saken i egna händer.

Något som alltså bryter mot den överenskommelsen som SSL-klubbarna, enligt Axell, kommit överens om inför säsongen.

– Innebandyn måste utvecklas på alla plan, här tar klubbarna tillsammans ett grepp om något som inte har fungerat. Nu agerar Storvreta egoistiskt och tänker inte på innebandyn på lång sikt, säger Jesper Axell.

– I och med att Storvreta är en av världens mäktigaste och framgångsrikaste klubbar gör ju det att uttalandena om överenskommelsen ses i annat ljus. De är en maktfaktor, inget snack.

Det senaste är att Storvretas sportchef Kim Knudsen kallat Nygårdh/Rudd-händelsen för en .

Kommentar?

– Ordvalet…, suckar Jesper Axell. Det är för stora ord, det är tråkigt att man tar till sådana ord när det handlar om en olyckshändelse. Det tror jag alla håller med om.

Han fortsätter:

– Vi tycker det är tråkigt när Storvreta sjunker till denna nivå. Som jag sade, det är synd att det förs en sån här dialog i media. Det är bättre att vi sköter den tillsammans.

Har ni pratat med Storvreta?

– Nej, vi har inte haft någon kontakt med dem. Men det ligger inne en anmälan och den ska vi svara på.

Enligt Jesper Axell har Johan Nygårdh påverkats av alla skriverier.

– Klart han är berörd när han får se sådana här kommentarer i media. Men ”Nygge” är stark, han mår inte dåligt men klart han påverkas. Det gör väl vem som helst.

– Det som känns bra är att jag verkligen känt vänner och föreningens stöd, säger Nygårdh. Nu hoppas jag bara det får ett snabbt slut och att en dom kommer så man kan lägga detta bakom sig