Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Osämja mellan grannarna eskalerade - 19-åring dömd för misshandel

Familjerna bodde grannar och hade länge varit osams. Efter att den ena familjens hund befunnit sig i den andres trädgård uppstod en häftig diskussion. Kort därefter dök en 19-årig son upp vid grannhuset och skallade mannen och utdelade flera slag mot honom, samt dödshotade två andra familjemedlemmar.

19-åringen ska ha skallat mannen och utdelat flera slag mot överkroppen. Det ledde till att den utsatte fick smärta, sårskador i ansiktet och på en arm, en sprucken läpp, skador på tänder samt svullnad och blånader i ansiktet och på överkroppen.

Vid tillfället ska han också ha hotat att slå in ansiktet på övriga familjemedlemmar och de inte lämnade hans familj ifred.

Nu döms 19-åringen både för misshandel och olaga hot.

Straffet blir skyddstillsyn och samhällstjänst i 60 timmar. Mannen ska också genomgå ett speciellt program för att motverka aggressivitet.

19-åringen ska betala 8 700 kronor i skadestånd till mannen, 5 000 kronor till frun och 5 000 kronor till deras barn.