En undersökning om hur pengar påverkar vår lycka; två grupper, en med personer som vunnit stort på Lotto och en med människor som brutit benet samma dag. När båda grupperna tillfrågades om hur lyckliga de var tre månader efter benbrottet och miljonvinsten, så visade det sig att de som hade brutit benet var lika lyckliga som miljonvinnarna.

Hur känner du som vunnit många miljoner kring lycka och pengar?

– Det viktiga är att känna att jag är duktig på hästar. Pengar förändrar inte så mycket i längden.

Och då spelar det inte någon roll hur mycket du vinner?

– Visst är väl pengar en viss trygghet, men det är så mycket mer i livet som påverkar om du finner lyckan eller inte.

Men du har förverkligat drömmar på vägen?

– Jag har alltid drömt om att få bo permanent i vår sommarstuga. Det gör jag nu. Det hade jag inte kunnat göra utan storvinsterna. Jag lägger inte så mycket pengar på hög utan reser och gör saker för vinsterna. Jag lever nu idag. Tiden går väldigt fort och jag vill hinna med så mycket. Jag är en livsnjutare.

Har travspelandet gått för långt någon gång?

– Under vissa perioder har det gått stolpe ut då kostar givetvis spelet och då kan man vara rätt deppig men man måste ha tålamod och oftast vänder det. Man måste tåla förluster om man ska hålla på med detta och viktigt att inte spela för mer än vad man har råd med.

Vad är det sämsta du köpt för vinsterna?

– Nä, inte som jag vet. Jag har hunnit stoppa dig, säger hon och ler.

– Just det, jag var på väg att köpa en ny båt, men då påminde Marie om att jag redan har en båt.

När du var ung då?

– Jag var 20 år när jag gjorde min första storvinst på några hundra tusen kronor. Jag bestämde mig för att köpa en häst. Det var inget smart. Jag gick i skolan och hade inte råd att ha hästen i proffsträning. Så jag fick helt enkelt börja träna själv. Men jag har haft bra hästar också efter det. Jag hade Quarcio De Chener som startade i elitloppet och vann finska Finlandia Aio. Hästen ägde jag bland annat med Kristian Huselius. Han är en av landets bästa travspelare. Jag trivs bra bland hästarna och relationen till hästen är viktig för mig. Jag gillar att forma hästar och gillar utmaningen att kunna få en häst till att tävla i lopp. Soraya Laday var också en supermärr som vann svenskt mästerskap 2008 på Åby och henne hade jag själv köpt in på auktion och varit med och tränat.

För ett par år sedan tippade du nio vinnare i rad på Axevalla, vad gör dig duktig på att tippa?

– Jag har sett mycket trav genom åren och det har gjort mig bra på att analysera, se prestationerna och sätta in de kunskaperna i nya lopp. Jag spelar ganska tufft och tar bort favoriter. Jag spelar mot strömmen.

Så du spelar inte på de bästa kuskarna?

Och vad har du då för spikförslag till lördagens V75 på Axevalla?

– Den mest sunda spiken V75-3 nummer 4 Readly Express. Detta är en världsartist som kommer till Axevalla och har en toppchans att vinna guldivisionen. Skrällspiken som kan vara miljondraget är V75-7 nummer 8 Officer C.D. Han har ett perfekt smygläge och har visat toppform på slutet. I en öppen avslutning på V75:an kan detta vara miljondraget.

Vem vinner StoChampionatet?

– Darling Mearac.