Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

På söndag smäller det

Gomorron Falköping och Falbygden!

Det rör på sig på etableringsfronten i Falköping. I dagarna har spaden satts i jorden för Biltema på det förlängda Ållebergsområdet i Ulricehamnsrondellen. Det är glädjande eftersom vi på andra orter märkt att företaget har dragningskraft: Vi kanske också kan förvänta oss det vad gäller Falköping med ytterligare etableringar i området. I Norden finns i dag 140 Biltema-varuhus och det är säkerligen inte bara billig fika med korv och kaffe som är lockbete. Flera varuhus är på gång samtidigt som det i Falköping. Värnamo är sedan en tid tillbaka ett exempel på externa centra med läge utanför stadskärnan. Jag brukar passera där efter utflykter till Blekinge – och Biltema lockar.

*

Slutarp-Kinnarp kan fortsätta att bli attraktivt för småbarnsföräldrar. Här ersätts nu det rivna fritids och dagis med ny skola för de allra yngsta. Allt hade naturligtvis varit frid oh fröjd, om man också fått behålla högstadiet i kommunens nyaste skola, men klåfingriga politiker kommer säkerligen att få ångra detta sitt beslut. Många har redan vittnat om att en storskola med över 1000 elever, placerad nära Hästbacken i staden, inte är lösningen på skapandet av en likvärdig skola när man nu dessutom behåller Floby och Stenstorp. Och sanna mina ord: här tillkommer ytterligare problem med trafik och parkering!

*

Redan har kommunalrådet i Falköping flaggat för en skattehöjning kommande år med tanke på byggandet av en ny högstadieskola. Det känns lite märkligt att inte något borgerligt parti opponerat sig mot planerna på skattehöjning i ett land, i en region och i en kommun där vi redan har obalans mellan våra inkomster och utgifter. Det gäller inte minst för oss pensionärer. Apropå konstigheter: Är det inte märkligt att en hembygdsgård, byggd 1970, redan är förbrukad? Jag tänker på Lokal Frökind, som ska rivas när förskolan är klar. Den är fuktskadad, säger de som har hand om byggnaden. Bristande underhåll är det rätta ordet, precis som det var med Medborgarhuset.

*

Fredrik Evaldsson och hans personal i livsmedelsaffären i Åsarp kan lägga ytterligare en grynkorvsmedalj på charkuterihyllan. Vid matfestivalen i Skövde korades Åsarp som vinnare i finalen mot Erikssons korv i Nossebro. Det är kring dessa båda företag grynkorvsstriden brukar stå. Erikssons har väl nån medalj mer än Åsarp, men så är det ju också så att Erikssons är en renodlad charkuteriaffär med tillverkning av åtskilliga delikatesser. Åsarpsföretaget är det här året en vinnare och det betyder säkerligen en del för omsättningen. Det brukar slinka ner en och annan vara utöver korven…

*

I sportens värld överdriver man ”för- och eftersnack”. Det gäller alltså TV-sändningar. Roland Gustafsson, ordförande i distriktets idrottshistoriska sällskap, har i ”sin” tidning reagerat. Jag håller med honom. Under VM var det rent bedrövligt och det fortsätter i samma hjulspår när det gäller allsvenskan. Innan matchen bjuds vi på ett ”uppsnack” kring hur lagen kan tänkas spela och efter slutsignalen får vi loss förklarat varför det inte blev som det borde blivit.

Och nu i valtider har redaktionen för partiledarutfrågningarna gett sig in i sportens värld. Först har man synpunkter en lång stund innan utfrågningen och sen analyserar man bra mycket längre efteråt. Tror valredaktörerna att tittarna inte kan bilda sig egna uppfattningar utan behöver dessa meningslösa ledtrådar?

*

På söndag smäller det. Mycket tyder på att det efter söndagens summering kan bli en komplicerad situation i vårt land om vilka som ska inneha makten under de kommande fyra åren.

Missa inte att lämna din röst i valurnorna – den kan få stor betydelse för din vardag.

TREVLIG HELG!