Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Paintball-proffsen siktar högt – inleder i Barcelona i april

Som vanligt har det professionella paintball-laget Stockholm JOY haft sin årliga januari-kickoff på hemmaarenan Mash i Falköping.

Laget JOY har funnits sedan 1999, och är sedan 2001 rankat som topp tio i Pro Leauge.

Sedan 2018 är lagets konstellation Kal Samuelsson, Knut Olstad, Göran Åhs, Fabian Berggren, Kim Storås, Simone Calvo och Edoardo Navone.

Simone Calvo och Edoardo Navone kommer ifrån Italien, och Knut Olstad har rest från Norge till årets kickoff.

Efter fredagskvällens genomgång inför helgen startade träningen på lördagsmorgonen med olika moment. Söndagen ägnades mycket åt kommunikationsövningar.

Edoardo Navone förklarar att det kan vara svårt att höra lagkamraterna när det smäller på i värnen, det gäller att tala högt och tydligt. Fabian Berggren fyller i att det alltid är engelska som gäller under träningar och matcher.

Lagets planering för 2020 siktar på Europa-turneringen som inleds i Barcelona 3-5 april. Därefter spelar laget i Prag, England och Paris, som är VM-avslutningen. Målet är att kvala in till World Cup i Florida i november.

Kal Sameulsson och Knut Olstad är veteranerna i laget, de har varit med sedan 2003 respektive 2006.

Kal Samuelsson säger att det är roligt när det kommer nya yngre spelare som vill föra sporten vidare.

– Vi har några juniorer i Sverige som vi håller ögonen på.

Lagets medlemmar är geografiskt spridda, och tränar individuellt så mycket det går. De träffas minst två gånger inför varje tävling.

2019 slutade med en femteplats i den totala världsplaceringen. 2020 siktar laget på pallplats 2020.