Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pappan slog och hotade sina barn

Den 42-årige mannen utsatte sina fyra barn för hot och våld. Nu döms han för olaga hot och misshandel mot fyra av dem till skyddstillsyn och 120 timmars samhällstjänst av Skaraborgs tingsrätt. Mannen döms även för brott mot andra personer.

Han frias dock för fridskränkning, även om barnen varit utsatta i ett år. Mannen själv har hela tiden förnekat brott.

Det handlar om slag men han har bland hotat med att hänga upp dem i träd i skogen och piska dem. Nu döms han för tre fall av olaga hot och två fall av misshandel mot barn.

Genomgå vård

Tingsrätten konstaterar också att han har en problematisk inställning till alkohol och i domen skriver man att han ska underkasta sig den behandling som frivården kräver.

Han döms också för olaga hot mot andra personer.

Brottet skulle kunna gett fem månaders fängelse, men rätten väljer ändå skyddstillsyn och samhällstjänst. Dessutom ska han genomgå de program som frivården anser lämpliga. Det anses vara det bästa för att hindra återfall i nya brott.