Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Personalen korttidspermitteras på Jula hotell

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

Om och avbokningar på hotellen kopplat till Corona-viruset tvingar nu hela branschen att agera. Jula hotell och konferens har nu tagit beslutet att korttidspermittera all sin fasta personal.

Jula Hotell & Konferens i Skara märker, liksom en stor del av branschen, av en dramatisk minskning i besöksfrekvens i restaurang, konferensbeläggning och beläggning i hotellet. Därför väljer man nu att korttidspermittera, istället för att varsla personal.

− Vi ser varsel som en sista utväg. Jula Hotell & Konferens har stor potential, och att vi gör allt vi kan för att vi tillsammans ska kunna driva verksamheten vidare på bästa sätt, både för våra gäster, medarbetare och intressenter, säger Mikaela Grundström, VD på Jula Hotell & Konferens i ett pressmeddelande.

Valet att använda korttidspermitteringar innebär att all personal med fast anställning på hotellet kommer att kunna behålla sina anställningar.

− Vi ser en dramatisk minskning i beläggningen, men vi ser också att vi på kort sikt kan klara verksamheten genom att använda oss av korttidspermitteringar. Det ger oss också bättre förutsättningar att växla upp igen när den värsta krisen är över, säger Mikaela Grundström.

Korttidspermittering är ett förslag till statligt stöd som nu under Coronakrisen sätts in för att stötta företag som är hårt pressade.

− Vår målsättning är att ta oss tillbaka till den lönsamhet vi hade tidigare, det handlar nu om att tillsammans på bästa sätt ta oss igenom den här svåra situationen, säger Mikaela Grundström i pressmeddelandet.

På onsdagen fick även Kvänumshotellet Lumber & Karles personal tråkiga besked - där sägs 10 upp och 16 korttidspermitteras.

Kurorten permitterar personal

Även på nyuppstartade Lundsbrunns kurort har man nu tagit beslut om korttidspermitteringar. Hur många är oklart. Idag har kurorten ett tiotal anställda.

– Vi ska försöka ta hjälp av räddningspaketen för korttidspermitteringar, vilket kommer att hjälpa oss. Tack vare det kan vi behålla personalen istället för att varsla om uppsägning, säger ägaren Christer Kjellner till NLT.

Verksamheten rullar på som vanligt men deras stora nyöppning som var planerad till april får skjutas upp något säger de till NLT:

– Vi får vänta och hoppas att samhället sansar sig. Det är ju fullständigt panikartat som det är nu.

Kör med minimal personalstyrka

Även på Skara stadshotell har personal korttidspermitterats, efter att de flesta bokningar de haft nu är avbokade.

– Det handlar om sju stycken som permitteras, drygt en tredjedel av personalstyrkan, säger vd:n Bengt Roser.

Trots färre gäster så har hotellets verksamhet öppet som vanligt.

– Men vi har dragit ned personalstyrkan till ett minimum samtidigt som vi håller samma service.

Bengt Roser försöker samtidigt ha siktet ställt längre fram.

– Vi måste se att detta går över. Att allt kommer att återgå till det normala successivt. Man kan inte se det som domedagen - det här går över.