Det står 1–1 i matcher efter den dramatiska andra kvartsfinalen i Linköping och det är lite fördel Mullsjö igen i den här serien.

Men inför matchen såg det inte så muntert ut. När Mullsjö sökte revansch efter hemmaförlusten i fredags tvingades både David Gillek och Sebastian Palmqvist kasta in handduken på grund av sjukdom.

De är våra poängstarkaste spelare och många andra lag som råkade ut för ett par sådana avbräck skulle inte ha en chans men vi står inte och faller med dem, säger Mullsjötränaren Andreas Elf.

Vi gör en jäkla bra match faktiskt.

Från det att Johan Nygårdh gav Mullsjö ledningen mitt i första perioden var gästerna i förarsätet under nästan hela matchen men vid full tid stod det 5–5.

Jag tycker att vi gör en bättre match än Linköping igen, precis som vi gjorde i fredags. Vi borde ha avgjort tidigare, säger Henrik Olofsson.

Viktig seger förstås. 0–2 hade varit väldigt tungt att ha med sig till tisdagens match i Nyhemshallen, eller?

Nja, det spelar inte så stor roll. Det är fyra matcher som ska vinnas. Men visst, det var en skön seger och nu har vi hemmaplansfördel igen, vad nu det är värt. Hittills har det ju blivit bortasegrar, funderar Olofsson.

Matcherna mellan Linköping och Mullsjö är till stor del en kamp mellan östgötsk storlek och styrka och västgötsk snabbhet och finess.

Det är väl jag som får ta upp kampen med Linköping då, säger Mullsjös store matchvinnare.

Det gör jag gärna. Jag gillar att möta Linköping.

Mullsjöspelarna känner sig rätt säkra på att de har orken och har inget emot en lång matchserie.

Linköping ser sin tyngd som en styrka medan vi hellre ser den som deras svaghet. Vi orkar och vi känner oss pigga direkt efter matchen, säger Elf.

Jag tycker man ser det lite när spelare åker på smällar. Linköpingsspelarna ligger kvar länge medan vi är uppe direkt.

Hur är det med Gillek och Palmqvist. Är de tillbaka i laget på tisdag?

Jag vet inte men det hoppas jag så klart. Men är de inte det så har vi andra spelare som kan gå in. Vi hade kunnat sakna två spelare till i den här matchen men ändå haft fullgoda ersättare. Så bred trupp har vi, säger Andreas Elf.