Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polis stoppade drograttfulla förare

Polisen stoppade två kvinnliga förare, en i Falköping och en i Tidaholm. Båda är nu misstänkta för drograttfylla.

Det ena fallet inträffade i onsdags vid tvåtiden på eftermiddagen. En polispatrull stoppade en bilist på riksväg 47, strax söder om Falköping. Föraren, en 63-årig kvinna, visade tydliga tecken på påverkan. Ett snabbtest visade att hon var påverkad av narkotika. Hon är nu misstänkt för narkotikabrott, eget bruk, och för grov olovlig körning, då hon saknar körkort. Även en 27-årig passagerare i bilen är misstänkt för narkotikabrott, eget bruk. Båda är hemmahörande i Braås i Växjö kommun.

Vid halvniotiden samma kväll stoppades en kvinnlig bilist på Östergatan i Tidaholm. Även där visade en kontroll att föraren var påverkad av narkotika. Den 29-åriga kvinnan är misstänkt för drograttfylla och narkotikabrott, eget bruk. Hennes körkort drogs in på plats. Hon är hemmahörande i Tidaholm. I bilen fanns en manlig passagerare, född 1985, som också visade tydliga tecken på narkotikapåverkan. Han är misstänkt för narkotikabrott, eget bruk, och är även han hemmahörande i Tidaholm.