Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen bekräftar – det var en möteskrock

Trafikolyckan med dödlig utgång som inträffade den 28 januari är fortsatt under utredning. – Vi kan inte uttala oss om detaljer i olyckan förrän utredningen är slutförd, säger Carin Olsmyr, chef vid trafikpolisens utredningsenhet.

Det var i den den så kallade Gubberokurvan mellan Tidaholm och Acklinga som olyckan inträffade och kollisionen mellan en linjebuss och en skåpbil blev våldsam. En kvinna i 40-årsåldern hemmahörande i Skövde, som färdades i skåpbilen, avled i sviterna av sina svåra skador.

Eftersom det blev en så våldsam krasch, där bussen demolerades kraftigt vid förarhytten och skåpbilen blev väldigt illa tilltygad, var slutsatsen att det rörde sig om en möteskrock.

Det bekräftar också Carin Olsmyr, chef vid trafikpolisens utredningsenhet.

– Det stämmer att det rörde sig om en mötesolycka, fordonen kom från var sitt håll, bekräftar hon.

I övrigt vill och kan inte Olsmyr i det här skedet uttala sig om vad som gjorde att fordonen krockade.

– Vi är mitt uppe i förundersökningen och det råder förundersökningssekretess. Vi jobbar med den i princip dagligen. Det kommer att ta flera veckor till innan vi är färdiga med den.

Under tidpunkten för olyckan var det plusgrader efter tidigare snöfall och aningen moddigt väglag.

LÄS MER: Så går polisen och Västtrafik vidare efter tragedin.