Det var igår som TV3 sände en dokumentär om fallet Lisa Holm. En påkostad inspelning, men där advokaten Björn Hurtig kommer med ett antal påståenden om fallet.

– Han menar att brodern till den dömde mannen skulle kunna vara inblandad och enligt min uppfattning är det närmast förtal. Det finns inga DNA-spår som kopplar ihop Lisa och brodern, fortsätter Lars Johansson.

Polisen konstaterar att det inte finns DNA-spår från någon annan än den dömde på platsen.

– De här uttalandena är inte värdigt en advokat och är inte hans uppgift, menar Johansson.

Broderns DNA

Polisen konstaterar att det visserligen fanns DNA-spår från brodern på en annan tejpbit, men på en helt annan plats och den har inte heller samma struktur som den tejp som fanns på brottsplatsen.

– Vi har också stöd i den här saken av analyser som gjorts av Nationellt forensiskt centrum. Advokaten är i sin fulla rätt att kritisera utredningen, men om det skulle funnits den här typen av fel i arbetet är det märkligt att den passerat både tingsrätt och hovrätt, menar Johansson.

Fler inblandade

Han är också upprörd över att advokaten antyder att det finns spår som inte utretts och att andra personer skulle kunna vara inblandade.

– Det är beklagligt att advokaten påstår att det är brodern som begått brottet. Det är helt fel. Det är ett märkligt uttalande från en advokat och särskilt när dom har fallit och fastställts.

Läs åklagaren om den tuffa tiden

Läs Flickan som försvann - dokumentär i Tv3

Läs var är du någonstans Lisa?

Läs massiv insats letade efter Lisa Holm

Läs Missing People hittade det avgörande fyndet

Läs nu talar familjen ut

Läs livstids dom för mordet

Läs misstänkt försökte stoppa Missing People

Läs här hittades Lisa Holms kropp