Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen efterlyser: Har du sett försvunna Ingegärd Forsberg?

En kvinna i 80-årsåldern i Uppsalatrakten är försvunnen sedan före midsommar. Polisen söker nu hjälp från andra delar av landet i hopp om att hitta kvinnan.

81-åriga Ingegärd Forsberg från Tierp är försvunnen sedan förra veckan. Senast hon sågs var under torsdagskvällen när hon gick längs länsväg 292 några kilometer söder om Tierp.

Polis, personal från hemvärnet samt Missing People har aktivt sökt efter kvinnan, utan resultat. Polisen vill därför nu ha hjälp och tips från bosatta i andra delar av Sverige som befunnit sig i norra Uppland under midsommarhelgen.

– Överlevnadsexperter har gjort bedömningen att det kan finnas hopp om att kvinnan fortfarande lever. Vi är även väldigt måna om att allmänheten är vaksamma och kontrollerar sina stugor i området. Kvinnan kan ha tagit sig in i en stuga men sedan inte kunnat påkalla hjälp, säger Mikael Hedström, presstalesperson vid region Mitt till TT

Kvinnan har grått hår och är cirka 165-170 centimeter lång. Enligt polisen var kvinnan vid försvinnandet klädd i mörk kappa med kapuschong, en gröngul jacka med stora H:n på ryggen, en grön/blå blus, vit väst med knäppning, jeans samt ett par vita skor. Eventuellt kan hon även ha burit en axelväska eller en brun necessär.

Ett par läsglasögon hittades längs väg 740, norr om Tierp, under tisdagen. I nuläget kan det dock inte bekräftas om glasögonen tillhör kvinnan eller inte.

Vet du något? Kontakta polisen på 114 14.