Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen: ”Vi har en misstänkt för Väringsbranden”

Utredningen om branden i Väring går vidare. – Vi har en misstänkt och vi har hållit förhör med honom, konstaterar Matilda Druid Kaufeldt på polisen.

Hon konstaterar också att utredarna kommer att hålla fler förhör med honom och andra som kan ha gjort iakttagelser på platsen.

– Det är ungefär vad jag kan säga i dagsläget, konstaterar polisen.

Det var fredagen den 3 januari som räddningstjänsten larmades till en brand i Väring. När personalen kom till platsen var byggnaden helt övertänd och man fick inrikta sig på att förhindra att elden spred sig.

– Vi hade tur med vindriktningen den här dagen, hade den legat på åt andra hållet hade det här kunnat sluta mycket värre, säger utredningsbefälet Tony Johansson.

Stora värden

Magasinet innehöll bland annat flera husvagnar och det gör att saker för stora värden förstördes.

Den våldsamma branden spred sig dock inte. Inte heller järnvägstrafiken påverkades. Eftersom inte polisen kunde utesluta att elden var anlagd upprättades en anmälan samma kväll.

Efterhand fick polisen in uppgifter om att ungdomar befunnit sig på platsen och vissa vittnesmål ledde alltså fram till en misstänkt. Denne är förhörd, men är i dagsläget inte frihetsberövad.

LÄS: Magasin brinner vid järnvägen