Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisens nya varning: Fräcka bedragare försöker vaccinluras

Artikel 3 av 3
Polis och brott i Skaraborg
Visa alla artiklar

Hittills har drygt 274 000 svenskar fått två doser med vaccin mot covid-19, enligt Folkhälsomyndighetens senaste statistik på tisdagen.
Men bedragare försöker utnyttja situationen, varnar nu polisen i Skaraborg.

Vaccineringen mot covid-19 inleddes i Sverige i vintras och för varje dag som går har allt fler fått minst ett stick i armen.

Men varje vecka får polisen också in anmälningar om bedrägeriförsök som ofta genomförs via telefon. Det skriver polisen i Västra Skaraborg på sin egen Facebooksida, där man uppmanar alla att prata om bedrägerierna med anhöriga som kanske inte själva använder sociala medier.

”Det kostar ingenting att vaccinera sig. Om någon vill ta betalt är det fråga om ett bedrägeri. Ingen från vården kommer oanmält att ringa och be dig identifiera dig med bankdosa eller bank-ID, oavsett anledning.

Om någon tar oväntad kontakt med dig och du misstänker att det är ett bedrägeriförsök – lägg på luren, logga inte in, lämna inte ut siffror, skriver polisen.

FOTNOT: Enligt Folkhälsomyndighetens statistik hade drygt 800 000 doser covidvaccin getts i Sverige till och med den 2 mars vecka 9. Drygt 274 000 människor har alltså även fått sin andra dos.

LÄS MER: Polisen redo för ökat tryck inför sommaren: ”Ansök om nytt pass i tid”

LÄS MER: Polisen om pandemiåret 2020 – utredde fler brott: ”Ställde om för att ge fler offer upprättelse”