Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiker förbjuder kramar på jobbet: ”Det sänder vissa signaler”

Borgmästaren i danska Hørsholm tycker att det är för intimt i kommunhuset. För att råda bot på detta han nu helt sonika infört kramförbud på arbetsplatsen.

Kramandet mellan politiker och tjänstemän har blivit ett problem i Hørsholm, en kommun strax norr om Köpenhamn. Det anser i alla fall stadens borgmästare Morten Slotved (Konservative) som nu förbjuder kramar på arbetsplatsen.

– Det sänder vissa signaler, om politiker och tjänstemän är för goda vänner. Kommunen är en arbetsplats, och vi befinner oss i professionella situationer, säger borgmästaren till lokaltidningen Frederiksborg Amts Avis, uppger TT.

Morten Slotved framför att det är viktigt med tydliga riktlinjer om skillnaden mellan tjänstemän och politiker. Han säger till lokaltidningen att han inte känner till andra arbetsplatser där folk "springer runt och kramas".

Återstår att se om någon svensk politiker tar krafttag mot kramkalasen på arbetsplatserna.