Louise Grabo från Vara kandiderar som tredjenamn till riksdagen för Centerpartiet i Skaraborg och är en av alla som personvalskampanjar för fullt inför valet, främst på sociala medier. Hon kampanjar också på dejtingappen Tinder, en kanal som antagligen inte så många andra tänkt på att använda i sitt personvalskampanjande.

Louise har använt dejtingappen för detta syfte i tre-fyra veckor nu och tycker det funkar bra för att nå yngre väljare som är hennes främsta målgrupp.

– Jag använder redan dejtingappen själv och kom på att det kan bli en ytterligare kanal för folk att få upp ögonen för mig och min politik, säger Louise Grabo, som också är vice ordförande i CUF.

I appen presenterar hon sig som en riksdagskandidat och de som vill kan swipa höger på henne. Då kan man skriva med henne och diskutera politik. På det viset har Louise haft flera samtal med väljare. Hur det går med dejtandet är Louises ensak, däremot har hon lyckats ragga flera väljare på Tinder.

– Det startar många spännande diskussioner och jag har hört från flera som säger att de ska personkryssa mig.

Det har varit mest positiva reaktioner från Tinderanvändarna hon skrivit med. De som inte håller med Centerpartiet eller inte vill prata politik swipar antagligen vänster, då blir de inte matchade och kan inte skriva med varandra.

– Jag har diskuterat allt från polisen till landsbygdsfrågor, det har verkligen öppnat upp för diskussioner, säger Louise Grabo.