Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Posthanteringen: Staten borde dela ut lokaltidningen

Staten borde gå in för att rädda demokratin och dela ut lokaltidningen. Det skriver centerpartisten i ett svar angående posthanteringen.

Svar till signaturen ”Bertil Wallgren, Floby” ang. Posthanteringen

Vad Centerpartiet i nuläget framförallt eftersträvar är en postservice som inte gör landsbygden till ett B-lag och stadsnära områden till ett A-lag. Regeringen har låtit se på medan PostNord rullar ut en varannandagsutdelning som vi menar får negativa konsekvenser för företag och medborgare. Till exempel står det skrivit i stjärnorna hur tidningsdistributionen ska lösas. Nu är postlagsutredningen igång sedan några månader tillbaka och har två år på sig att framförallt ge svar på hur framtidens brevdistribution ska finansieras. Vi menar att det är bekymmersamt att två parallella processer nu är igång och att man borde avvaktat postlagsutredningens slutsatser innan man gav grönt ljus till Postnords experiment.

När det gäller den viktiga demokratifrågan – hur lokaltidningar ska delas ut på landsbygden – menar vi skulle kunna bli föremål för en delvis statlig finansiering, Norge har till exempel en sådan modell.

Posten är en hörnsten i vår grundläggande samhällsservice och en del av en fungerande infrastruktur. Centerpartiet värnar denna service – över hela landet.

Mikael Larsson, ledamot i Trafikutskottet (C)

Ulrica Johansson, Distriktsordförande Skaraborg (C)

Tobias Leverin, 1:e vice distriktsordförande Skaraborg (C)

Anders Karlsson, 2:e vice distriktsordförande Skaraborg (C)

Läs också: Regeringen genomför att gigantiskt postexperiment

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel