Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Putin kritiserar Greta Thunberg: En manipulerad tonåring

Rysslands president Vladimir Putin kritiserar den svenska klimataktivisten Greta Thunberg, 16. I ett anförande på en energikonferens beskriver Putin henne som en illa informerad tonåring och säger att Greta Thunberg har manipulerats att ställa orealistiska krav i det tal hon höll i FN förra månaden.

– Gå och förklara för utvecklingsländer varför de ska fortsätta leva i fattigdom och inte bli som Sverige, säger den ryske presidenten Vladimir Putin.

Greta Thunberg blev känd när hon i augusti ifjol satte sig utanför riksdagen i Stockholm med ett plakat med budskapet ”Skolstrejk för klimatet”. Initiativet har fått stor uppmärksamhet och runt om i världen har hundratusentals ungdomar demonstrerat för klimatet.

– Folk lider, folk dör, hela ekosystem kollapsar. Vi är i början av massutrotning och allt ni talar om är pengar och sagor om evig ekonomisk tillväxt. Hur vågar ni?, sa Greta Thunberg, 16, under talet i FN:s generalförsamling i New York nyligen.