Relaterat till artikeln

Mullsjöbon gjorde inga större känsloyttringar under rättegången i tingsrätten i vintras och har heller inte gjort det under de inledande timmarna av rättegången i hovrätten. Han agerar lugnt och normalt och sitter bitvis och rullar tummarna. Han satt lika lugnt när åklagaren gick igenom detaljer från morden, utan att visa några särskilda ansiktsuttryck.

Göta hovrätt, Jönköping.

Foto Johan NIlsson / TT

Var Mullsjöbon ensam på platsen?

Mullsjöbons advokat Henrik Lindblom tycker att flera frågor fortfarande är obesvarade om dubbelmordet. På brottsplatsen hittade polisen flera fingerspår på en stol, kylskåpet och en tejprulle men dessa fingerspår har inte kunnat spårats än. Polisen har inte heller undersökt om fingeravtrycken tillhör samma person. Det kan därför inte uteslutas att det fanns flera gärningsmän, enligt Henrik Lindblom.

Mullsjöbon har tidigare pratat om att två andra personer befann sig på brottsplatsen. Han kallar dem för "mellanchefen" och "Elias", som egentligen heter något annat. Dessa personer ska vara en del av en kriminell organisation i Jönköping. Han vill inte säga vilka de är för att skydda sin familj. Åklagare Helene Gestrin tycker att berättelsen är tvivelaktig.

Dödstidpunkten har inte kunnat fastställas

Mullsjöbon ska ha lämnat huset i Mantorp klockan 15:30. Någon exakt dödstidpunkt för paret har inte kunnat fastställas då de inte hittades förrän dagen därpå. Enligt beräkningar som har gjorts i målet dog de förmodligen mellan klockan 16:00 och 01:45 och den mest troliga dödstidpunkten uppges vara runt klockan 21 på kvällen. Mullsjöbons advokat ifrågasätter om han verkligen var på plats när mordet skedde.

Dödstidpunkterna kan däremot tidigareläggas om det var varmare i luften under dagen som morden skedde än under undersökningen. Det har dock inte kunnat bevisas att det var varmare då. Försvaret menar att detta kan tyda på att Mullsjöbon faktiskt lämnade huset innan morden skedde.