Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekord i mängder för Fanny Köhler i Skara

Under helgen avgjordes omgång 3 i tyngdlyftningens seriesystem. Bland Faik-lyftarna som utmärkte sig hittas bland annat Fanny Köhler.

Faik Friidrott o Tyngdlyftning tävlar med 3 lag. Ett seniorlag i div 2 västra, ett ungdomslag och ett U14-årslag. Klubbens U14-lag är det som sticker och matchar de allra bästa lagen i Sverige. Det framgångsrika laget består av Alex Gisslén, Julius Wiklund och Fanny Köhler. Laget har på sig fram till slutet oktober för att göra omgång 3.

I helgen tävlade klubben i Skara och mötte hemmaklubben Skara, TLK Lidköping och Fysiken AK från Göteborg. Elin Bendefors, klubbens SM-lyftare, klarade galant nya personliga rekordet 67 kg i ryck men sedan gick det sämre och starka Elin bommade alla stötarna på 84 kg.

Alex Gisslén klarade nya personliga rekord i både ryck och stöt med, 39 kg i ryck och 45 kg i stöt. Allra bäst gick det för Fanny Köhler som klarade alla sex stycken lyft med nya rekord över hela linjen. Hon passade på att passera två "gränser" i både ryck (41 kg) och stöt (50 kg). Fanny har en utmärkt teknik och tillhör de främsta i Sverige i sin åldersgrupp.

Faik har fler lyftare som skulle tävlat men sjukdomar med mera satte stopp för tävling. Nästa tävling förutom fjärde omgången i serien blir Götalandsmästerskapen som skall arrangeras någonstans i Västergötland.