Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Resultat för HV-dansarna i Sävsjö

I helgen var det danstävling i Sävsjö. Under förmiddagen var det GP tävling och på eftermiddagen var det Nordic cup. På lördagen hade HV-Dans totalt med åtta par och en trio. På söndagen två par.

GP-tävlingen startade med klassen Junior B och det var tre par som tävlade från HV och alla tre paren tog sig till finalen. De dansare som lyckades bäst var Arvid Jönsson och Elin Löfgren som gick in och dansade en kanon runda i uttagningen och fick gå direkt till finalen. I finalen var de klart bäst och fick ställa sig högst upp på pallen och ta emot guldet. Klubbkompisarna Oliwer Hultén med sin danspartner Wilma Gustavsson och Erik Nord med sin danspartner Maja Forsberg dansade även de och de båda paren var nöjda med sina placeringar.

I vuxen B hade HV fyra par som tävlade. Bäst gick det för Malin Johansson och Filip Söderqvist som fick ställa sig på en andra placering och ta emot silvret. HV-Dans hade även en trio: Tommy Ogfeld med sina danstjejer från Borås dansförening, Annika Björlin Delmar och Maria Johansson. De dansade en helt felfri runda och fick ställa sig på andra plats och ta emot silvret.

På eftermiddagen drog Nordic cup igång och där hade HV-Dans två par i klassen Junior. Det var direktfinal och båda paren gjorde bra ifrån sig. Arvid och Elin gjorde utmärkt stabil runda och fick återigen ställa sig högst upp på pallen och det var ingen tvekan om att de var bäst på dansgolvet då alla fem domare ville se dem som 1:a. Erik och Maja fick ställa sig på en tredje plats. I klassen vuxen tävlade fyra par varav två par tog sig till final.

På söndagen var det en R-tävling och HV-Dans hade två tävlande par. Bäst gick det för John och Emma Nord i Klassen Junior C där de gick från uttagningen direkt till final och där gjorde en kanon runda och fick kliva upp och ta emot guldet. Detta innebar att John och Emma plockade de poäng de behövde för att kliva upp en klass till junior B. Johan Olofsson och Caroline Nilsson dansade i klassen vuxen C och gjorde några kanon rundor och tog sig till final.