I helgen avgjordes DM i tyngdlyftning. Lidköping stod som arrangör och hade lagt ner mycket arbete på att göra en proffsig tävling. Det lyckades perfekt i Idrottens Hus. Inte minst märktes det av att lyftarna kom på rejält lyftarhumör och satte flera rekord.

Från Falköpings AIK Friidrott/Tyngdlyftning deltog fem lyftare. Totalt var det 40 lyftare från sju klubbar som tävlade. I klass 55 damer deltog Faik:s lovande lyftare Fanny Köhler, 13 år. Hon presterade på topp och klarade 37 kg i ryck och 47 kg i stöt. Det räckte till en andraplats.

Alex Gisslén, 13, som också är en lovande lyftare från Faik tävlade i klass 55 herrar. Han var själv i klassen och ryckte 35 kg och följde upp med 44 kg i stöt vilket är nya personliga rekord. Själv i klassen innebär att inget DM-tecken (RF-regel) delades ut. Bra lyftning av Alex som lovar mer.

Veteranen Andreas Härström tävlade i klass 73. Efter en bra genomförd tävling och med en avslutande stöt på 110 kg stod Andreas som segrare. Andreas har mer i kroppen och att kvala in till SM är inte avlägset.

Sara Wahman ställde upp i klass 76 och lyfte med den äran. Faik:s lyftare, som också är en bra fotbollsspelare i Floby, klarade alla lyft sex st vilket är en prestation i sig. 50 kg i ryck och 60 kg i stöt räckte till en hedrande bronsmedalj.

Sist ut av Faik:s damlyftare var Elin Bendefors som efter lite bryderi vid invägningen kom att tävla i klass +87. Det gjorde att även hon blev ensam i klassen. Trots detta satte Elin tre nya personliga rekord: 63 kg i ryck och en lätt stöt på 81 kg. Det blev då även rekord sammanlagt med 144 kg.

Elin går från klarhet till klarhet och hon satsar mot SM nästa år. Det är ett kval som måste klaras innan men det finns mycket stora chanser att hon klara detta. Elin har en i det närmaste perfekt teknik.

Nu väntar lite sommaruppehåll med allmänfysisk träning som komplement till lyftningen som serietävlar nästa gång i slutet av augusti. Lyftarna tränar målmedvetet och har stora möjligheter att avancera i serien.