Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart i natt – så röstade skaraborgarna i riksdagsvalet

Sverigedemokraterna gick framåt med fem procentenheter. Socialdemokraterna backade med nästan lika mycket. Det är en del av det preliminära resultatet i riksdagsvalet för Skaraborg.

Valdeltagandet i Skaraborg var något högre i år än vid förra valet 2014, 85,9 procent jämfört med 85,4 procent förra gången det begav sig.

För Kristdemokraterna, Centerpartiet, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna blev valet en framgång. Enligt det preliminära resultatet ökade Kristdemokraterna 2,8 procent till 7, 9 procent Centerpartiet med 1,1 procent till 9,3 procent, Vänsterpartiet med 1,1 procent till 5,6 procent och Sverigedemokraterna ökade med 4,7 procent till 19,5 procent.

Socialdemokraterna tappade 4,1 procent av Skaraborgarnas röster och fick 30,7 procent, Moderaterna tappade 2,5 procent till 18, 4. Miljöpartiet fick 3,0 procent vilket är 1,9 procent lägre än förra valet. Feministiskt initiativ fick 0,3 procent av rösterna och övriga partier fick 1 procent.