Skövde AIK ställdes mot tuffast möjliga motstånd på lördagen när serieledande Mjällby AIF kom på besök till Södermalms IP.

Och topplaget gjorde processen kort med SAIK.

Redan efter den första halvleken stod det 0–3 efter att Prosper Kasim satt två strutar och Bubacarr Jobe ett.

– Vi är riktigt dåliga och kommer inte alls upp i nivå. Känns nästan som vi är lite rädda för dem. Sen är de bra också, det kan man aldrig ta ifrån dem. Men vi gör det lite för lätt för dem, säger SAIK:s Andreas Uusitalo.

Uppförsbacken var brant inför den andra halvleken. I densamma var det inte mycket som såg ut att kunna ändra på att tre poäng skulle hamna hos Mjällby. Bortalaget kontrollerade det mesta som hände på planen utan att förta sig.

Men i den 72:a minuten lyckades William Granath trycka in bollen med en distinkt vrist efter en tilltrasslad situation i straffområdet.

– Vi rycker upp oss i andra. Sen är det klart att de ger oss lite mer tid när det leder med 3–0. Vi skapar lite halvlägen men i dag förtjänar vi inte mer än så här.

SAIK fick upp hoppet och började spela bättre anfallsspel. Men mer än några halvchanser blev det aldrig för hemmalaget. SAIK är nu på kvalplats efter att Grebbestad plockat tre poäng mot Lund och därmed gått om SAIK i botten av tabellen.

– Än behöver man inte börja tänka utan ta en match i taget och försöka vinna varje match och så får man ta det när det närmar sig i stället. Det är så många matcher kvar så det hinner vända fram och tillbaka flera gånger.

Vad tycker du laget står inför sluttampen av säsongen?

– Jag tycker vi är tillräckligt bra för att hålla oss kvar i alla fall. Och jag tror vi kommer ta fler trepoängare den närmsta tiden.

Vad talar för det?

– Jag tycker vi har fått ihop det bättre nu och vi sliter för varandra. Gör man det trillar poängen ofta in men i dag möter vi seriens bästa lag så att i dag är det tufft, säger Andreas Uusitalo.