Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sara Hagström sprang bra i världscupen i Kina

Sara Hagström från Falköping befinner sig just nu i ett varmt Kina tillsammans med det svenska orienteringslandslaget för att springa avslutningen på världscupen.

På söndagen sprang Sara sistasträckan när Sveriges andralag lite överraskande blev tvåa och bäst av de blågula i den mixade sprintstafetten.

– Det är helt underbart. Det är så kul att vara en del av den här truppen där det är så många som inspirerar och att vi är många som hjälps åt att ta de här placeringarna. Väldigt kul att det var ett andralag som fick fightas i toppen hela vägen in. Jag är jättestolt över både Sverige 2 och hela teamet. Det känns som att vi kommit varandra nära under den här Kinaresan, säger Sara Hagström i ett pressmeddelande

I andralaget sprang även Alva Olsson, Max Peter Bejmer och Martin Regborn. Förstalaget, med bland andra Tove Alexandersson och Gustav Bergman, hade länge ledningen men Karolin Ohlsson gjorde en dyrbar miss på sista sträckan.

Loppet vanns av Schweiz, men Sverige tog hem totalsegern i stafettvärldscupen.

Tidigare i veckan kom SaraHagström på 16:e plats på medeldistansen, 6.42 bakom suveräna Tove Alexandersson.

På tisdag avslutas årets världscup i kinesiska Foshan med individuell sprint. Om Tove Alexandersson vinner det loppet blir hon historisk som den första orienteraren att gå obesegrad genom en hel världscup.

– Det vore såklart väldigt coolt. Jag går ju för seger på tisdag också. Jag skulle bli väldigt imponerad av mig själv om jag lyckas. Även om de flesta kanske ser mig som favorit är det väldigt tufft att vara i form till varje lopp. Det krävs otroligt mycket fokus för att prestera bra. Jag hoppas kunna hitta lite krafter till det loppet också, säger Tove Alexandersson i ett pressmeddelande.

Gustav Bergman vann lördagens medeldistans och blev därmed förste svenske herrorienterare att bli världscupens totalsegrare sedan 1996 (Johan Ivarsson).