Den 12 juli flyger Sveriges juniorlandslag i amerikansk fotboll till Mexiko City, för att spela VM. Där deltar förutom Sverige: värdnationen, USA, Kanada, Japan och Australien. Det blir en tuff utmaning och för att finslipa spelet har laget spenderat fyra träningsdagar på Södermalms IP i Skövde.

– Det ser bra ut. Jag är försiktigt positiv, säger förbundskaptenen Andreas Ehrenreich.

Bild 1 av 5 Förbundskaptenen Andreas tror på sitt juniorlandslag.

Deras första match går mot regerande världsmästarna Kanada, den 14 juli.

– Det är lika bra att vi börjar ordentligt. Våra spelare har aldrig mött ett sånt motstånd tidigare, men jag tror på vårt lag och fokuserar på det vi gör.

– Sen möter vi Australien, som är femma i rankingen medan vi är sexa. Vinner vi där får vi spela om tredje pris. Slår vi något av de fyra storlagen blir det historiskt för Sverige.

Det är ett relativt färskt landslag som åker iväg. Många av de som deltagit i tidigare mästerskap har blivit överåriga. En av de nyinkomna är Rikard Carlsson, 17, från Skövde. Han tränar med Skövde Dukes och spelar med Tyresö Royal Crowns, som en linebacker. Hans uppgift i Mexiko är alltså att tackla ner motståndet.

– Det känns bra. Sverige är inte kända för att vara snabba, men vi är stora och starka, säger Rikard som hoppas på en lång karriär inom sporten.

På den offensiva sidan av laget hittar vi Michael Cox Jr, 18, ursprungligen från Skövde men numera bosatt i Miami där han även spelar. Han har tidigare spelat för Sverige i junior-EM, men det här är första gången han deltar i ett världsmästerskap.

– Men jag är van vid det lite tuffare motståndet, säger Michael.

Han tror att detta blir den sista insatsen för Sverige, eftersom han tänker satsa i USA med siktet inställt på NFL. Just nu är det däremot blågult och VM som gäller.

– Vi kommer att vinna allt där nere.

En av de stora utmaningarna för laget är höjdskillnaden, turneringen spelas nämligen på 2500 meters höjd. Förbundskaptenen Andreas har däremot sett till att laget anländer förberedda.

– Vi kör mycket kondition med dem nu, säger Andreas Ehrenreich.

De som vill se matcherna från Sverige hittar rätt information och länkar på svenska amerikanska fotbollförbundets hemsida SAFF.se