Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Scandinaviums golv får en ny chans

Matchen mellan Redbergslid och IFK Skövde i Scandinavium förra veckan fick avbrytas efter en minut och 43 sekunder. Nu är det klart att matchen ska spelas om i samma hall, skriver Göteborgs-Posten.

Planen i Scandinavium ansågs vara för hal, en konsekvens av att det tillfälliga golvet lagts på isen därunder. Kondens bildades och skaderisken ansågs vara för stor för fortsatt spel.

– Det är inte alls bra för handbollen. Men sedan tror jag att problematiken är att ingen hade förlåtit sig själv om någon hade dragit ett korsband eller något. Jag tycker att det är helt rätt. Det är som att låta hockeyspelare spela utan skridskor, sa Skövdespelaren Rasmus Wremer till SN-sporten efter matchen.

Nu är det klart när matchen ska spelas istället. Det blir den 1 oktober – i Scandinavium, uppger Göteborgs-Posten.

Redbergslid brukade spela sina matcher i Lisebergshallen, men den revs tidigare i år och Göteborgsklubben saknar en fullgod arena i lämplig storlek för elithandboll. Därför spelar Redbergslid motvilligt sina matcher i det stora hockeytemplet.

– Om man ska spela i en ishall kan sådant här hända och det är där Göteborgs stad har placerat oss, sade tränaren Jasmin Zuta till C More i samband med den avbrutna handbollsmatchen.

(TT)