Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SD:s vädjan mot valsabbet: ”Snälla, bara sluta”

Sabotaget mor Sverigedemokraternas valaffischer saknar motstycke. För att få stopp på sabbet utlovas 100 kronor till UNHCR för varje affisch som får stå kvar,

I ett pressmeddelande skriver Sverigedemokraternas att deras valaffischer utsätts för ett systematiskt sabotage.

”Vi är självfallet inte de enda som drabbas, men omfattningen för just vårt parti saknar motstycke”, står det i meddelandet.

Därför väljer nu partidistrikt SD Skaraborg att gå ut med en vädjan att låta våra affischer vara ifred och ställer ut ett löfte om att skänka 100 kronor till FN:s flyktingorgan‎ UNHCR, för varje valaffisch som får stå fram till valdagen.

Josef Fransson, distriktsordförande Skaraborg, låter uppgiven när vi når honom på telefon.

– Vi kan sätta upp nya skyltar på samma plats och de rivs ner varenda gång. Våra kommunföreningar har slut på valaffischer. Nu måste vi fixa fram nya på kort tid, säger han-

Valaffischer är en del i det demokratiska samtalet och att förstöra partiernas kampanjer är ett angrepp på detsamma, menar Sverigedemokraterna.

– Vi är många partiaktiva som jobbar väldigt hårt för att få dessa affischer på plats för att föra ut vårt politiska budskap. Att dessa då blir stulna, nedsparkade och förstörda känns därför väldigt påfrestande. Snälla, bara sluta!

Nu skänker partiet 100 kronor för varje affisch som står kvar på valdagen och man gör det till FN:s flyktingorganisation UNCHR.

Med tanke på var ni står i invandrings- och flyktingfrågor- varför har ni valt att skänka pengarna just hit?

– Det ligger i direkt linje med vår politik, det handlar om att hjälpa de riktiga flyktingarna - kvinnor och barn - som sitter fast i lägren, säger Josef Fransson

FN:s flyktingorgan‎ UNHCR är världens viktigaste organisation för att hjälpa människor på flykt. 100 kronor räcker till exempel för att få fram 8 dunkar rent vatten.