Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Seger i A-klassen för Emma och Caroline

Falans tjejer Emma Klarson och Caroline Larsson vann sin första dubbelseger i A-klassen tillsammans. Detta efter att ha storspelat i Gripenträffen i Hässleholm. Dessutom lyckades Caroline spela till sig en tredje plats i singel.

Det var Carolines första seger i A-klassen. Emma har en seger sedan tidigare, och då i par med Sunniva Aminoff, Askim. Tjejerna spelade stabilt hela helgen och tappade inte ett enda set i dubbel. I semifinalen mötte de Anneli Abelin/Karin Heimgård, Bjärred. Efter jämnt spel segrade tjejerna med 22–20, 21–19.

I finalen fick de möta skånska paret Isberg/Åhrman Pettersson, Malmö. Tjejerna kunde styra matchen genom att flytta fram positionerna i defensiven. De vann med klara 21–17, 21–14.

– Vi lyckades kontra i defensiven och kunde göra bra undanläggningar, säger Emma.

Caroline trea i singel.

Caroline Larsson gjorde sin bästa A-klasstävling även i singel. Hon vann mot Tania Mörk, Hässleholm med 21–14, 16–21, 21–19 och därefter mot Sanya Lundqvist, Malmö med 23-21, 18–21, 21–17. Två jämna matcher där Caroline lyckades hålla fokus hela tiden.

I semifinalen fick hon möta Filippa Åhrman Pettersson, Malmö. Det blev återigen en hård tresetsmatch. I avgörande setet stod matchen och vägde vid 18–18. Filippa fick en retlig nätrullare och kunde sedan avgöra matchen med 21–19.

–Jag är jättenöjd, säger Caroline men lite surt att förlora när man är så nära.

Även Emma spelade bra mot Filippa men förlorade också en jämn tresetare. Dessutom fick Emma möta slutsegraren Vania Da Silva Leca, tidigare Portugal. Hon spelade bra och pressade henne med 10–21, 22–24.

Linnéa till final i Nyköping

Falans senaste tillskott, Linnéa Ågren Östlund, gjorde även hon fina resultat vid Gästabudet i Nyköping.

Damernas dubbelklass i A och B slogs ihop och Linnéa spelade här ihop med Matilda Wigholm, Stockholm.

Paret vann relativt lätt i kvartsfinalen mot ett par från Norrköping. I semifinalen mötte de Hallberg/Lindahl, Stockholm. Det blev en jämn match som slutade 19–21, 21–16, 21–12. I finalen blev dock Andersson/Törnroos, Stockholm för svåra och det blev förlust med 18–21, 10–21.

– Trots förlust i finalen, så var det den bästa och roligaste matchen under hela turneringen, säger en glad Linnéa.